Zdravje

CBG kapljice iz industrijske konoplje

CBG kapljice

Iz industrijske konoplje se lahko izdela različne vrste kapljic. CBG kapljice so v veliko pomoč pri zdravljenju različnih bolezenskih stanj, več o tem pa tukaj. Na trgu so sicer trenutno bolj znane CBD kapljice, premalo pa se govori o CBG kapljicah.

CBG kapljice

Vsi produkti iz konoplje pridejo iz CBG

CBG je prvi kanabinoid, ki ga proizvede industrijska konoplja in nastane že v začetnem cvetenju konoplje. Vsi ostali kanabinoidi pa se razvijejo kasneje. Zato je za izdelavo CBG kapljic potrebno industrijsko konopljo že dovolj zgodaj uporabiti za izdelavo kapljic. V kasnejših fazah se bodo namreč razvili drugi kanabinoidi, kot je CBD, ostalo pa bo le malo CBG. Pri pridelavi CBG kapljic je potrebno izbrati tako vrsto konoplje, ki bo proizvedla čim več CBG tudi v kasnejših fazah. Tako kot CBD, tudi CBG kapljice ne vsebujejo več THC, kot je zakonsko predpisano, kar pomeni, da uživanje kapljic ne vpliva na psihično stanje.

Pri čem pomagajo CBG kapljice?

Tako kot CBD, tudi kapljice CBG ne delujejo psihoaktivno, zato je njihova uporaba zelo priljubljena pri različnih bolezenskih težavah. Kapljice CBG se največkrat uporabljajo pri bolečinah in ostalih težavah v počutju. Uporabniki CBG kapljic poročajo o lažjem spanju, kar na splošno vodi v boljše počutje. Potem pa je tu še pomoč pri spopadanju z depresijo in stresom, ki je preveč prisoten v naših življenjih. Kapljice pomagajo, da se telo sprosti in ni preveč napeto. Kapljice CBG, tako kot CBD, pomagajo na dolgi rok in zato pri vseh ne bodo rezultati vidni po prvi uporabi.

CBG kapljice uporabljajo tudi tisti, ki imajo zmanjšan apetit, pa naj bo to zaradi zdravil ali zdravljenja, kot je kemoterapija. Nekateri jih uporabljajo tudi za zmanjševanje bolečine, saj ima analgetične lastnosti in pa protibakterijsko delovanje. Njihova uporaba je zato lahko tudi preventivna, da je manjša možnost za nadaljnje težave.