Kvalitetni tiskalnik Panna

Vsaka organizacija ima danes nepogrešljiv del opreme – tiskalnik. V vseh pisarnah in domovih ga že imajo skorajda povsod. Tiskalnik Panna moramo iskati zelo preudarno, saj si moramo izbrati nam primernega. Med seboj razlikujejo po hitrosti, zmogljivosti ter lastnosti tiskanja. V podjetju Panna vam nudijo različne rešitve kar se tiče vaših potreb po tiskanju ali pa imate celo organizacijo in se morate zato posvetovati z njim glede na  potek vašega poslovanja. Med drugimi imajo v ponudbi tudi zelo kvalitetna tiskalnika Develop in Xerox, imajo pa tudi kartuše in tonerje, ki skrbijo za pravilno delovanja tiskalnika. Poleg prodaje se ukvarjajo tudi s servisom ter vzdrževanjem naših naprav in ker so na voljo v vsakem trenutku, je njihova odzivnost ob napaki, ki jo doživi naš tiskalnik zelo hitra. 

Tiskalniki se v grobem delijo na laserske in brizgalne. To pomeni, da prvi tiskajo s pomočjo tonerjev, brizgalni pa s pomočjo kartuš. Kar se tiče domačega okolja priporočajo brizgalne tiskalnike Epson, če pa se gibljemo v poslovnem svetu pa je zelo priporočen laserski tiskalnik. Brizgalni tiskalniki so počasnejši in zato niso primerni za v kakšno organizacijo, katera potrebuje hitro tiskanje dokumentov.

tiskalnik

Prednosti, ki jih prinaša laserski tiskalnik: Laserski tiskalnik je narejen za hitro tiskanje večjega števila dokumentov. Z njim lahko natisnemo od 50 do 100 strani na minuto. Pri brizgalnem tiskanju to traja mnogo dlje. Značilnost laserskega tiskanja je, da je le to zelo tiho. Če se v pisarni nahaja več ljudi in je tiskanje pogosto ta lastnost pride še kako prav. Kljub temu da so dražji od brizgalnih, so stroški nabave tonerjev na dolgi rok glede na natisnjeno stran mnogo manjši kot če bi kupovali kartuše. Investicija je tudi odvisna tudi od tega kaj želimo imeti ter naših potreb. Zmogljivejši kot bo tiskalnik katerega potrebujemo, tem višja bo cena. 

Na kakovost tiska pa seveda ne smemo pozabiti. Bolj kakovosten je tisk z laserskim tiskalnikom. Tako kot laserski tiskalnik poudari črni tekst ali grafike, nebo noben brizgalni tiskalnik pa je lahko še tako dober.