Nova wc školjka

Wc školjka je nujen element vsake kopalnice. Brez tega kar priznajmo, da ne moremo. Vse pogosteje pa se poleg wc školjke uporablja in namešča v kopalnice tudi pisoar. Kakšna wc školjka bo v vaši kopalnici je izbira odvisna od mnogih dejavnikov. Pomembno je namreč kakšno višino bo wc školjka dosegala. Izbiramo lahko tudi med različnimi oblikami. Kje v kopalnici bo stala wc školjka ali pisoar pa je v večini primerov odvisno od tega kje imate postavljene cevi. Poznamo namreč dve vrsti školjke in sicer takšno, ki je speljana v pod – torej je tam odtočna cev. Obstaja pa tudi wc školjka ki je pritrjena na steno, to lahko storite le če imate tam speljano odtočno cev.  

wc školjka

Tudi za pisoar je pomembno da je odtočna cev speljana skozi steno. Pisoarji so zelo priročni in moški so navdušeni nad njimi, saj jim ni treba toliko paziti da vsega ne umažejo. Za žensko populacijo pa je tudi vir navdušenja saj jim ni potrebno toliko čistiti. No pa se vrnimo nazaj. Wc školjka kot jo poznamo je tiste klasične oblike, speljana v tla. Ker pa se vse modernizira so čedalje bolj popularne viseče školjke in drugačnih oblik, od pravokotnih, do polkrožnih in okroglih. 

Smo pa v izdelovanju školjk vedno boljši, vendar še vedno precej zadaj za Azijo. Njihova wc školjka pa je tako moderna, da bi že skoraj potreboval navodila za uporabo. Od splakovanja (namesto bideja), do ogrevane deske, do vgrajenih zvočnikov in glasbe. Najprej si misliš, ah kaj pa je vse to potrebno da bo wc školjka uporabna. Vendar ko se enkrat prepustiš azijskem wc-ju, je sedenje na naših klasičnih wc školjkah dolgočasno. Že ta prednost, da se vsakokrat usedeš in je wc školjka ogrevana, si prižgeš glasbo in se popolnoma sprostiš. Azijci so zelo napredni, vendar jim tudi mi počasi sledimo. In tudi mi smo že precej modernizirali wc školjko.