Orodjarstvo

Vsako podjetje ki se ukvarja z serijsko proizvodnjo potrebuje kvalitetne orodjarske storitve, saj lahko le tako desežej dobre rezultate pri izdelavi končnega produkta. Orodjarstvo je zahtevna panoga industrije ki pa je zelo pomembna. V tej panogi izdelujejo orodja ki so namenjena za serijsko izdelavo, z njimi obdelujemo kovine in plastiko orodja pogosto delujejo s hidravličnimi stiskalnicami ali kompresiranim zrakom. Takšna orodja uporabljamo za avtomobilsko indutrijo, letalsko industrijo, za izdelavo prehrambne embalaže in še ogromno drugih. Orodjarstvo zlahka pomaga proizvodnji do večjega zaslužka in manjših stroškov. 

orodjarstvo

Za kvalitetno orodjarstvo moramo narediti štiri postopke. Prvi postopek je razvijanje ideje, ki poteka z iskanjem rešitve za različne probleme in ustavarjane 3D modelov ki jih predstavijo kupcu, če kupec ni zadovoljen medel popravijo. Drugi postopek je orodjarski inženiring, pri tem postopku realizirajo idejo in naredijo načrte za orodje. Tretji postopek je CAD konstrukcija za dobre rezultate mora biti konstrukcija dobro načrtovana in narejena iz kvalitetnih materjalov vse to dosežejo s kvalitetno programsko opremo in izkušenimi inženirji. Četrti postopek ki je tudi zadnji je izdelava orodja, pri tem postopku izdelamo orodje s pomočjo CNC strojev. Strokovnjaki naredijo načrte za CNC stroje nato pa stroji obdelujejo material z vrtanjem, brušenjem, struženjem, rezkanjem… Ko CNC stroji končajo orodjar preveri če je orodje narejeno tako kot je bilo načrtovano v primeru da ni ga popravi če pa je končan pa ga predajo kupcu.

Orodjarstvo je močno prispevalo k razvoju industrije, saj s svojimi izdelki omogoči hitro in cenejšo izdelavo. V primiru da vodite podjetje in želite izboljšati proizvodnjo predlagam invensticijo v kvalitetno orodje ki ga lahko dobimo le pri dobrih orodjarjih, z dovgoletnimi izkušnjami in sodobno tehnologijo. Orodjarstvo vam zlahka pomaga doseči cenejšo in hitrejšo proizvodnjo ki vam bo pomagala do uspeha.