Rekuperacija

Ko si gradimo novo hišo pomislimo na vse, da ne bomo rabili kasneje kaj spreminjat. Saj je takrat vse lažje, kot kasneje ali pa mogoče v starejših hišah. Tako tudi danes se v novih gradnjah pomisli na prezračevanje zraka. Nekoč tega ni bilo in zato vsi, ki živimo v starejših hišah tega nimamo. Zato pa prihaja do vlage, ki pa jo včasih ne vemo nikakor odpraviti, čeprav vsak dan zračimo prostore. Ker pa hvala bogu danes vse napreduje, si lahko tudi to uredimo v starejših hišah. Imenuje se rekuperacija zraka, to odlična rešite za preprečevanje vlage. Nekaj o tem najdete tudi na tej strani www.elteh.si/rekuperacija/

rekuperacija

Beseda rekuperacija je za marsikoga nova beseda in si ne predstavlja, kaj to pomeni. Čist na kratko povedano, to je sistem za prezračevanje, najbolj prav pa pride v starejših hišah, ki se borijo z vlago. Ni pa rečeno, da v novih hišah ne moremo rekuperacije si omisliti, tudi tukaj so nekateri prostori zatesnjeni in je nujno potrebno prezračevanje zraka. To pomeni, da vsi, ki nimate še nobene naprave, ki vam bi omogočila prezračevanje zraka je to namenjeno. Rekuperacija zraka je najbolj enostavna montaža za vse tiste, ki nimate radi vrtanja, umazanije in velikega razdiranja zidov.

Ena enota vam prezrači od 20 do 50m2 in lahko zamenja od 4 do 68m3 zraka. Rekuperacija za pravilno delovanje potrebujete samo eno glavno enoto. Sama priključitev ni težka in ne zahteva umazanega dela v stanovanju. V steno morate samo izvrtati luknjo in v bližini elektriko. Samo prezračevanje lahko upravljate preko daljinca ali stenskega kontrolerja. Poglejte si malo na spletni strani kateri rekuperator je najbolj primeren za vaše stanovanje. Če niste najbolj prepričani pošljite povpraševanje ali jih pokličite. Naslov in telefonsko številko najdete na zgornji povezavi. Najcenejša rešitev je rekuperacija, da ne boste imeli več vlage v vašem stanovanju.