Udobna cestna kolesa

Z vetrom v laseh lahko odkrivate še neodkrite kotičke naše lepe dežele. Dovolite si in uživajte v udobni vožnji z izbranim cestnim kolesom. Izbrana cestna kolesa vas lahko nemudoma popeljejo na nove kolesarske podvige v vaši oklici in malo dlje. V kolikor vas zanimajo daljše kolesarske ture ste se zagotovo že srečali z karakteristikami, ki jih imajo cestna kolesa. Glavna značilnost cestnega kolesa je predvsem v tem, da vam omogoča udobno vožnjo po asfaltu in drugih gladkih površinah.
Izraz, ki se uporablja pri cestnih kolesih in je dokaj pogost je tudi specialka. Kar pomeni, da je kolo vrhunske kakovosti, ki je namenjeno kolesarjem na daljših progah. Tako imenovane specialke so tudi najlažje med kolesi, kar je značilnost dovršenih materialov. Največkrat imajo cestna kolesa 28-palčna kolesa z ožjimi pnevmatikami, ki imajo gladko površino. Ravno materiali iz katerega so izdelane specialke ter ozke in gladke pnevmatike omogočajo doseganje zavidljivih cestnih hitrosti. Kljub zračnemu uporu lahko dosegate hitrosti tudi preko 100km/h. Posebna oblika krmila je specifika cestnih koles, ki jo opazimo že na prvi pogled. Posebno krmilo, ki je podobno zavitim rogovom omogoča krmilno oporo ter dobro aerodinamično pozicijo kolesarja. Omogoča pa vam tudi manj obremenjen sedež cestnega kolesa.


Vsa cestna kolesa so primerna za aerobno vadbo, ki se jo priporoča vsem, tako malim in velikim, ter ne samo vrhunsko pripravljenim športnikom, saj je primerna tudi za vse tiste, ki morebiti okrevajo po kakšnem posegu ali poškodbi. Znano je, da so na kolesu manj obremenjeni naši sklepi in vezi.
Za nakup cestnega kolesa si je potrebno vzeti dovolj časa. Spoznati je potrebno način tre držo vožnje. Vsako kolo pa je dobro pred nakupom tudi testirati. Najbolje je, da se za preizkus, ki se ga priporoča kadar vas zanimajo cestna kolesa obrnete na eno izmed specializiranih prodajaln, kjer vam bodo z veseljem postregli z odgovori na vaša vprašanja ter vam pomagali pri izbiri pravega cestnega kolesa za vas.