Podjetništvo

Katero dvigalo je za vašo proizvodnjo najboljše

dvigalo

Dvigalo je najbolj uporabno prav v industriji, kjer brez njega skoraj ne gre. Poznamo konzolno dvigalo, mostno in lahko mostno dvigalo ter portalno dvigalo. Dvigala imajo lahko en nosilec ali pa dva, odvisno je od namena in teže, ki ju dvigujejo ter prenašajo. Mostno dvigalo največkrat pokriva kar celotno površino prostorov, kjer je proizvodnja. Upravlja pa se običajno preko stikal, ki so nameščena na tabli. Koliko lahko prenese pa je odvisno seveda od tega, kaj potrebujete in koliko lahko prenese sama stavba.

dvigalo
Zelo pogosto je konzolno dvigalo, ki se največkrat uporablja za servisiranje v industrijskem obratu. Servisirajo se stroji in prenašajo tovori z enega konca na drugega. Brez tega je kar težko v proizvodnji, zato je skoraj povsod del nujne opreme za delo. Dvižna oprema in višina stebra ter nosilne ročice sta prilagojena dimenzijam proizvodnje in nosilnosti, k jo mora prenesti tako dvigalo.
Če naročite mostno, pa je bolj lahko in je največkrat bolj ekonomično za to, da pokrije potrebe celotne proizvodnje ali delovne linije. Z njim boste zelo varno dvigovali vse potrebno. Ta dvigala so pametna s pomočjo elektor manipulatorja in dejejo na ukaze z daljincem. Vsekakor se jih da opremiti z veliko različne opreme, katero dodatno naročite. Ta dvigala so lahko klasična verižna, imajo ročno ali pa električno dvigovanje.
Mostno dvigalo je lahko tudi zunaj in je lahko na tirnicah, da je zelo gibljivo ter pomično po vsem prostoru, kjer boste imeli dvigovaje tovora. Ta dvigala so izjemno velika in močna ter namenjena dvigovanju zelo težkih tovorov, kot so na primer tovornjaki ali kontejnerji. Prilagojeni so izključno potrebam naročnika in se jih naredi samo unikatno za določenega naročnika. Ker so proizvodnje in pa tudi druga podjetja v industriji izjemno različna med seboj, je logično, da tudi dvigala ne morejo biti enaka. Vsekakor pa je najbolje, da naročite kakovostna in varna dvigala, ki ne bodo ogrozila ljudi in tovora.