Med najbolj priljubljene jedi pri nas zagotovo sodijo mehiške tortilje s piščancem – poiščite recept za to okusno jed. Iskanja je konec, saj smo za vas v nadaljevanju pripravili recept za klasične tortilje s piščancem. Za tiste dni, ko se vam mudi pripravite samo nadev in obrok bo pripravljen. Če pa ste bolj vešči peke in kuhanja, si lahko tortilje spečete sami. Kakorkoli v nadaljevanju je recept, ki vam bo zagotovo popestril jedilnik.
Recept za 4 tortilje s piščancem
Za piščančji nadev potrebujete naslednje sestavine:
• 400 g narezanega piščančjega mesa, brez kosti in kože
• 1 žlica olivnega olja
• 1 majhna drobno nasekljana čebula
• 1 strok nasekljanega česna
• malo čilija v prahu
• malo mlete kumine
• malo mlete paprike
• sol in poper po okusu
Za samo sestavljanje tortilj pa potrebujete:
• 4 tortilje
• narezana solata
• na kocke narezan paradižnik
• nariban sir
• guacamole ali narezan avokado
• malo kisle smetane
• po okusu malo salse
Tortilje s piščancem – priprava in sestavljanje
V veliki ponvi na srednjem ognju segrejte olivno olje, dodajte sesekljano čebulo in česen ter pražite 2-3 minute. Potem v ponev dodate narezano piščančje meso. Sestavine v ponvi začinite s čilijem v prahu, kumino, papriko, soljo in seveda poprom. Piščanca pražite dokler ni porjavel in pečen, približno 5-7 minut. V drugi suhi ponvi segrejte tortilje ali pa v mikrovalovni pečici, kot piše na embalaži. Segreto tortiljo položite na krožnik. Piščančje meso položite na sredino tortilje, dodajte malo solate, paradižnika, avokada, sira, kisle smetane in salse. Potem s strani tortiljo prepognete čez nadev, nato pa jo od spodaj tesno zvijete v zavitek. Tortilje s piščancem postrezite takoj, ko so še tople. Ne pozabite, da lahko piščančje tortilje prilagodite svojemu okusu z dodatnimi prelivi ali sestavinami, kot so sesekljan koriander, čičeriko ali črni fižol za dodane beljakovine. Želimo vam dober tek in uživajte v domačih piščančjih tortiljah.