Zdravje

Kandida ali kvasovke

kandida

Ko nam pade imunski sistem, nam to tudi naš organizem to pokaže. Samo počutje ostane lahko isto, ampak nastopijo druge težave. To so razni prehladi, boleče grlo, razne afte v ustih, prav tako kandida. Kako si pomagati, ko nastopijo te težave? Ogromno si lahko pomagamo sami, brez zdravnika. Za vsako malenkost ne rabimo vedno hitet k zdravniku, saj najdemo ogromno pripravkov doma, lahko pa si ogromno sami pripravimo. Smrekovit nam ponuja ogromno naravnih pripravkov, ki so primerni tudi za bolezen kandida, ki marsikomu ni jasno, kaj to pomeni.

Kandida so kvasovke, ki se najbolj pogosto pojavijo na jeziku. Poznamo okrog 200 različnih vrst kvasovk, ampak samo 8 vrst prizadene človeka. V tem članku se bomo bolj posvetili kandidi, ki ni mogoče tako znana bolezen. Na spletni strani, povezavo najdete zgoraj, lahko najdete nekaj koristnih informacij. Če se kandida preveč razmnoži v našem telesu, nam lahko povzroči velike težave. Ko pride do te velike težave, je najboljša rešitev, da se zdravi z antibiotiki. To pomeni, da takrat res moramo iti do zdravnika. Sem prej omenila, da zdravnik vedno ni potreben, ampak tukaj je drugače.

kandida

75% žensk je sigurno že doživelo glivično vnetje nožnice. Tudi tukaj je vzrok okužba kandida. Ampak ne povzroča nam ta okužba prevelikih težav ali kakršno koli komplikacij. Največ krat nam povzroči srbenje, lahko pa se pri spolnem odnosu prenese na partnerja. Teh virusov, ki jih povzroča kandida je kar nekaj. Vse se pozitivno pozdravijo in ne povzročajo težav. Če se samo ne bo pozdravilo ali, da vidite da prihaja do kakšnih težav, takrat obiščite svojega zdravnika.

Povsod, kjer so kvasovke oziroma glive prisotne je povezano z kandido. Nekaj lahko sami naredimo glede imunskega sistema. To je zdrava prehrana, polno zelenjave ter sadja, kar pozimi na to pozabimo. Ampak glive se lahko v našem telesu naselijo čez celo leto.