Zdravje

Vse bolj zaželeno je domače

Vse več ljudi se odloča za doma pripravljene razne maske tako za lase kot za kožo, čistila za pohištvo in celoten dom, med drugim pa tudi za doma pridelano zelenjavo in seveda obroke. Vsekakor je vsem lahko jasno, da je doma pridelana zelenjava veliko bolj zdrava kot kupljena v trgovinah pa tudi obroki, ki jih doma skuhamo so bolj okusni in seveda tudi bolj zdravi, saj ne vsebujejo raznih prehrambenih dodatkov in podobno.

domace

Vsekakor je res, da vsi ne moremo imeti svoje doma pridelane zelenjave, saj mnogi živijo v blokih in strjenih naseljih po mestu, če pa želiš imeti domačo zelenjavo pa potrebuješ mojnši košček zemlje kjer bi lahko vse posadil in vzgojil. A mnogi, ki pa imajo možnost imeti svoj vrt se jim pa ne ljubi in raje hodijo v trgovino, saj je vendarle lažje. Vsekakor pa so tudi doma pripravljeni obroki bolj okusni še posebej, če jih lahko pripravimo iz domače zelenjave, saj vsebujejo mnogo več hranil in so brez nepotrebnih dodatkov.

Vse bolj priljubljena pa so tudi doma pripravljena čistila in maske. Vsekakor lahko sami doma pripravimo tudi razna čistila, katera so veliko bolj prijazna za naše zdravje, predvsem pa dobro počutje. Kot lahko vemo sodo bikarbono lahko uporabimo za vse možne namene in ravno tako je idealni dodatek pri domačih čistilih, saj odstrani še tako trdovratne madeže. Pogosto pa je idealna v kombinaciji z domačim ali pa alkoholnim kisom. Kot lahko vemo sta soda bikarbona in kis učinkovita tako pri odstanjevanju kamna v kopalnici, maščobe in ostalih trdovratnih madežev v kuhinji kot tudi za vse ostalo. Kis lahko uporabimo pri čiščenju pohištva, čevljev, oblačil, lahko ga brez skrbi uporabimo tudi za pranje perila, čiščenje stekla in še bi lahko naštevali, saj je uporaben in učinkovit prav vse povsod.

Kot pa lahko vemo so doma pripravljene obrazne maske in maske za lase tudi najbolj zaželene, saj so zelo zdravilne in ne vsebujejo nikakršnih kemikalij in ne zdravih snovi. Že zgoraj omenjen kis pa lahko uporabljamo tudi za doma pripravljene maske. V kolikor si damo enkrat na mesec eno žlico kisa, bodo neverjetno sijoči, poleg tega pa se lahko tudi znebimo prhljaja. Z destiliranim kisom pa si lahko tudi zelo učinkovito pobelimo zobe. Torej si doma lahko pripravimo tudi razne maske tako za kožo, lase skratka skoraj vse bi lahko rekli. Pomembno pri tem pa je da so doma pripravljene maske ravno tako učinkovite, bolj zdrave in seveda cenovno bolj ugodne.